PROTETICĂ DENTARĂ

PROTETICĂ DENTARĂ

Creștem semnificativ durata de viață a dinților

Placa bacteriană şi tartrul sunt principalii răspunzători în apariţia bolilor parodontale şi a cariilor dentare. Este responsabilitatea dvs. să vă igienizaţi corespunzător toate suprafeţele dentare în fiecare zi, pentru a asigura o viaţă cât mai lungă atât lucrărilor dvs. protetice, dar şi dinţilor dvs. naturali.

Datorită numeroaselor afecţiuni ale dinților și sistemului lor de susținere (parodonțiul marginal), afecțiunea cu incidența cea mai mare este edentația (lipsa dinților).

Necesitatea refacerii integrității arcadelor dentare a generat diversificarea din cadrul tratamentelor stomatologice a unui domeniu – protetica. Aceasta urmărește reabilitarea aparatului dentar, reconstituirea structurilor dentare, dar cel mai important, distribuirea cât mai corectă a forțelor masticatorii și sacrificiul minim al țesuturilor înconjurătoare (gingie, dinți vecini).

În cazul lipsei unuia sau a mai multor dinți, vecinii zonei edentate preiau forțele masticatorii, distribuite inițial pe dinții lipsă, astfel încât dinții restanți sunt suprasolicitaţi. Această suprasolicitare, precum și tendința de înclinare a dinților restanți, au drept efect scăderea rezistenței dinților vecini zonelor edentate. Lucrările fixe Metalo-Ceramice, cât și lucrările din Ceramină Integrală, sunt principalele soluții de tratament din cadrul protezării dinților.

Periajul efectuat de două ori pe zi, cât şi curăţirea zonelor interdentare zilnică cu aţă dentară sau periuţe special concepute, sunt extrem de importante în cazul coroanelor sau al faţetelor dentare. Aceste măsuri de igienă îndepărtează un strat aderent de bacterii numit placă bacteriană.

O atenţie deosebită trebuie acordată îndepărtării plăcii de pe marginile coroanelor (zona unde dintele întâlneşte coroana). Marginile coroanelor plasate deasupra gingiei sunt mai uşor de periat şi de menţinut curate, prevenind cariile şi boala parodontală. Pe de altă parte, astfel de margini se observă, ceea ce oferă un aspect inestetic, aşa că de cele mai multe ori ele sunt plasate sub-gingival pentru a fi ascunse ochiului.

În timp însă, datorită resorbţiei osului şi respectiv retracţiei gingivale, aceste margini pot deveni vizibile. Acest lucru e fiziologic şi se întâmplă odată cu înaintarea în vârstă, dar uneori retracţia poate fi accelerată mai ales datorită periajului excesiv sau ineficient, aşa că un periaj efectuat corect poate menţine timp îndelungat estetica lucrărilor dentare şi creşte semnificativ viaţa acestora.